FANDOM


Elke week duikt Familie de Familie-encyclopedie in op Encyclopedinsdag! Encyclopedinsdag is nu reeds voltooid.

Studio-A

EncyclopedinsdagStudio-A
Studio-A Beginnen doen we met de A van Studio-A, ons productiehuis. De A komt van Amusement en sinds 2005 zijn we helemaal in handen van de Vlaamse Media Maatschappij, het bedrijf achter vtm. Wist je dat Studio-A ook Zone Stad maakt?

Bert

EncyclopedinsdagBert
Bert Op deze Encyclopedinsdag zitten we aan de B van Bert! Hij stichtte vorig jaar brand bij VDB Electronics en zit nu veilig achter slot en grendel. Of dat hopen we toch :-)

Callsheet

EncyclopedinsdagCallsheet
Callsheet Het is weer Encyclopedinsdag! Vandaag de C van callsheet. Een callsheet is een blad waarop samengevat staat wat er op een bepaalde dag wanneer wordt opgenomen, en welke 'crewleden' aanwezig moeten zijn. Heel handig voor onze acteurs, want zo weten ze of ze mogen uitslapen ;-)

Dubbelganger

EncyclopedinsdagDubbelganger
Dubbelganger Op Encyclopedinsdag zijn we bij de D van Dubbelganger aanbeland. Peter Van den Bossche wordt sinds 1999 gespeeld door Gunter De Batselier. Weten jullie nog wie in de eerste Familie-jaren de rol van Peter vertolkte?

EFP

EncyclopedinsdagEFP
EFP Encyclopedinsdag! Met de E van EFP. Meestal wordt Familie hier in onze studio's opgenomen, maar soms gaan we op locatie. De technische term daarvoor is Electronic Field Production of EFP. Een voorbeeldje: Maarten en Roos in zonnige oorden ;-)

Frans Bauer

EncyclopedinsdagFrans Bauer
Frans Bauer Op Encyclopedinsdag zijn we bij de F van Frans Bauer aanbeland! De Nederlandse liedjeskoning was te gast in 2006, in onze extra lange nieuwjaarsaflevering voor 15 Jaar Familie.

Generiek

EncyclopedinsdagGeneriek
Generiek Het is Encyclopedinsdag en vandaag zitten we aan de G van Generiek! Gisteren hebben we ons beginfilmpje een klein beetje vernieuwd, heb jij het opgemerkt?

Herman Verbaet

EncyclopedinsdagHerman Verbaet
Herman Verbaet Encyclopedinsdag! Als je goed oplet, zie je ook vanavond de naam Herman Verbaet verschijnen bij het begin van Familie. Waarom? Omdat Herman de persoon is die 21 jaar geleden Familie bedacht. Met de H van Hiep Hiep Hoera!

Internet

EncyclopedinsdagInternet
Internet Ook deze week is dinsdag Encyclopedinsdag! We zitten aan de I van Internet. Dré ging begin dit jaar via internet op zoek naar een lief (filmpje: Dré zoekt zijn liefde via internet). Doen jullie aan online daten?

Jelle

EncyclopedinsdagJelle
Jelle Encyclopedinsdag! Vandaag zitten we aan de J van Jelle, op dit moment het Jongste personage in Familie. Hij is sinds gisteren gelukkig weer veilig en wel thuis ;-)

Kus

EncyclopedinsdagKus
Kus Het is Encyclopedinsdag en we zitten aan de K van Kus! Er is al heel wat afgekust in Familie: hier zie je het huwelijk van Peter en June. Kan jij je je eerste kus nog herinneren?

Lachen

EncyclopedinsdagLachen
Lachen Op Encyclopedinsdag zitten we aan de L van Lachen. Binnenkort zal ook Familie weer aan bod komen in Tegen De Sterren Op! Herinner je je deze nog? Zatte Rita en Marie-Rose gaan in de clinch

Malta

EncyclopedinsdagMalta
Malta We zijn op Encyclopedinsdag aangekomen bij de letter M! Wie herinnert zich Malta nog, waar deze foto werd genomen? Een eiland vol herinneringen voor de Van den Bossches...

Naakt

EncyclopedinsdagNaakt
Naakt Encyclopedinsdag! Met de N van Naakt. Af en toe komt er wat stoom uit de tv tijdens Familie. Dit was één van de eerste scènes waarin een beetje bloot te zien was...

Ooievaar

EncyclopedinsdagOoievaar
Ooievaar Encyclopedinsdag! Vandaag de O van Ooievaar. In aflevering 3000 werden Dieuwke, Cédric en Louise op dezelfde dag geboren. Hier zie je een mini-Louise met haar trotse ouders!

Pastoor

EncyclopedinsdagPastoor
Pastoor Vandaag de letter P op Encyclopedinsdag! Wie kent Pastoor Walter nog?

Quiz

EncyclopedinsdagQuiz
Quiz Kerstmis of niet, vandaag is het Encyclopedinsdag! Met de Q van Quiz, omdat ook Familie-acteurs soms eens een spelletje spelen. Hier zie je een fanatieke Marie-Rose, Mieke en Pierrot bij Zot van Vlaanderen.

Rekwisiet

EncyclopedinsdagRekwisiet
Rekwisiet Nieuwjaar valt dit jaar op Encyclopedinsdag! We zitten aan de R van Rekwisiet. Dat is een voorwerp dat onze acteurs gebruiken of dat ergens in het decor te vinden is. Hier zie je enkele schilderijtjes die door de jaren heen gebruikt werden ;-)

Sekte

EncyclopedinsdagSekte
Sekte Encyclopedinsdag! Met de S van de Sekte van Salomon, meer dan 4000 afleveringen geleden.

Trouw

EncyclopedinsdagTrouw
Trouw Een sneeuwachtige Encyclopedinsdag! Tellen jullie ook af naar 1 februari, de trouwdag van Mathias en Marie-Rose? En kunnen jullie raden om de hoeveelste aflevering het die dag gaat? :-)

Uur

EncyclopedinsdagUur
Uur Encyclopedinsdag! De U van Uur. Omdat we nogal fan zijn van dit tijdstip, ja...

Van den Bossche

EncyclopedinsdagVandenBossche
Van den Bossche De letter V op Encyclopedinsdag! Heel wat Van den Bossches op deze foto. Wie is jouw favoriet?

Werner De Smedt

EncyclopedinsdagWernerDeSmedt
Werner De Smedt Deze Encyclopedinsdag dragen we op aan een acteur die deze week voor het eerst in Familie te zien is!

X-Ray

EncyclopedinsdagXRay
X-Ray Encyclopedinsdag in de carnavalsvakantie, dan mogen we al eens lachen! :-)

Yolo?

EncyclopedinsdagYolo
Yolo? Encyclopedinsdag met de Y van You-Only-Live-Once! Dé uitzondering op deze regel is Marie-Rose, toen in 2005 bleek dat ze de helikoptercrash van enkele jaren voordien als bij wonder had overleefd...

Zatte Rita

EncyclopedinsdagZatteRita
Zatte Rita We -hik- sluiten Encyclopedinsdag af in schoonheid, met de Z van Zatte Rita! Herinner jij je deze bijna-doodervaring van Marie-Rose nog? Hier kan je het filmpje bekijken: http://goo.gl/5KFlx.