FANDOM


Familie is een Vlaamse televisieserie van Studio-A die sinds 30 december 1991 wordt uitgezonden op vtm. Daarmee is Familie de langstlopende Belgische soapserie. De verhaallijnen spelen zich vooral af in en rond de stad Mechelen, waar de familie Van den Bossche sinds jaar en dag het familiebedrijf runt. De soap kent een uitgebreide cast waar Jef De Smedt, Jacky Lafon en Annie Geeraerts al sinds het prille begin onafgebroken deel van uitmaken. Vaak worden ook jonge acteurs aan de reeks toegevoegd en anderen verlaten de serie.

Wat vooraf ging

Pierre Van Den Bossche en Anna Dierckx zijn de trotse ouders van vier kinderen. Hun oudste zoon Guido is een ijverige student en is vastberaden het ooit te maken in de zakenwereld. Zijn jongere broer Jan en zus Rita hebben minder mogelijkheden en voelen zich soms wat achteruitgeschoven, maar dat neemt niet weg dat ze bijzonder fier op hem zijn. Eens hun kinderen stilaan een gezin beginnen te stichten, krijgen Pierre en Anna tweemaal schokkend nieuws: hij is ongeneeslijk ziek en zij is opnieuw zwanger. Nog voor hun dochter Marleen geboren wordt, komt Pierre te overlijden. Dit is een bijzonder zware klap voor Anna, maar ze besluit zich sterk te houden en in te staan voor de opvoeding van haar dochter.

Start van de serie

Bij de start van de serie is Marleen reeds een volwassen vrouw geworden, die aan de modeacademie studeert. Anna treurt nog dagelijks om het verlies van haar echtgenoot Pierre, maar nu ze weldra 65 jaar wordt, wil ze zich herpakken en er samen met de familie een feest van maken. Ze is ook bijzonder fier op haar oudste zoon Guido, die intussen zijn eigen elektronicabedrijf VDB Systems uit de grond heeft gestampt. Hij is getrouwd met de ietwat excentrieke Marie-Rose De Putter en heeft nu twee jongvolwassen kinderen: Peter en Veronique. Jan is getrouwd met Monique Stevens en heeft ook twee kinderen: Bart en Mieke. Hij kijkt nog steeds erg op naar zijn oudere broer en werkt bij hem in het familiebedrijf. Rita heeft zich in de loop der jaren wat ontwikkeld als het zorgenkindje van de familie, maar lijkt bij Dirk Cockelaere en haar carrière als zangeres toch op haar beide pootjes terecht te zijn gekomen. De plotse dood van haar zoon Paul was voor haar een zware klap, en nu blijkt ook haar zoontje Pierrot ongeneeslijk ziek. Bovendien kunnen Rita en Marie-Rose elkaar absoluut niet uitstaan, iets wat vaak tot conflicten binnen de familie leidt.

Uitzenddata

Seizoen 16: Elke weekdag om 13u35 bij vtm
Seizoen 23: Vanaf eind augustus bij vtm
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.