FANDOM


Tijdlijn
1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013
Afwezig Hoofdpersonage: June Van Damme


Volledige naam June Van Damme
Bijnaam
Geboren op
Leeftijd ± 40
Gestorven op
Beroep CEO 'VDB Fashion'
Relatie Peter Van den Bossche
Relatievorm Getrouwd


JuneVanDamme
June Van Damme is de echtgenote van Peter Van den Bossche.


StamboomHEADER

StamboomLegenda
StamboomLijn
StamboomJuneVanDamme


AlgemeenHEADER KatrienDeBeckerTijd June is een bijzonder intelligente vrouw. Ze studeerde voor handelsingenieur en is (nog altijd) fel gegeerd door buitenlandse multinationals, al is dat hoofdstuk voor haar afgesloten nu ze gelukkig getrouwd is met Peter Van den Bossche. Ze is pas veertig geworden en beseft dat het vijf voor twaalf is als ze een kind wil. In het verleden voelde ze haar biologische klok niet tikken, maar door de ziekte van Peter is dat veranderd. Wanneer ze ontdekt dat ze zwanger is kan haar geluk dan ook niet op. Als ze een miskraam krijgt, is ze dan ook erg verdrietig. Maar ze laat haar hoofd niet hangen en ze gaat ervoor om opnieuw zwanger te worden. Louise beschouwt ze als haar eigen dochter, al zou ze nooit willen dat het kind 'mama' tegen haar zegt. Louise heeft maar één mama en dat is Trudy. June kent haar plaats. De ziekte van Peter heeft bewezen dat ze een rots in de branding is en dat ze in staat is om zichzelf weg te cijferen. June is kritisch, niet in het minst voor zichzelf. Dat uit zich in haar werk: alleen het perfecte is goed genoeg. Ze is gevoelig voor kritiek, maar zal die altijd op een positieve manier aanwenden. Ze is allesbehalve rancuneus. Ze heeft de gave om te oordelen, zonder te veroordelen. Alleen als mensen hun verantwoordelijkheid ontlopen of liegen tegen haar, wordt ze bijzonder nijdig, want dat haat ze.


FamiliaalHEADER Over Junes familie is niemand bekend. Ze is getrouwd met Peter Van den Bossche en beschouwt Louise als haar eigen dochter, al zou ze nooit willen dat het kind 'mama' tegen haar zegt. Louise heeft maar één mama en dat is Trudy. June kent haar plaats.


CarrièreHEADER June werkte jaren lang als Commercieel Directeur bij het Japans bedrijf Jet. Doordat Jet en VDB Electronics begonnen samen te werken, kwam June in contact met de Van den Bossches. Na haar huwelijk met Peter Van den Bossche gaat ze voor VDB Electronics werken, ook als Commercieel Directeur. Wanneer ze een meningsverschil krijgt met Peter en Véronique, besluit ze haar ontslag in te dienen en denkt ze dat ze niet goed functioneert in het familiebedrijf. Later keert ze terug wanneer alles is uitgepraat. Als de VDB Holding wordt opgericht, wordt June CEO van VDB Fashion.


VerhaallijnHEADER June werkte jaren lang als Commercieel Directeur bij het Japans bedrijf Jet. Doordat Jet en VDB Electronics begonnen samen te werken, kwam June in contact met de Van den Bossches. Zo ook met Peter en Bert Van den Bossche. Ze krijgt gevoelens voor Peter en Bert krijgt gevoelens voor haar. Peter wijst haar af en Bert probeert haar voor zich te winnen. Nadien kiest Peter toch voor haar en Bert is woedend. Peter en June besluiten te trouwen, ook al is een deel van de familie tegen June omdat ze enkele dingen te weten zijn gekomen over Junes verleden door Bert en door Junes ex-schoonzus Marianne: Junes ex-man is gestorven in verdachte omstandigheden. Op de trouwdag van June en Peter probeert Bert June nog voor zich te winnen. June wordt emotioneel gechanteerd door Bert en besluit weg te gaan. Ze gaat even bezinnen. Wanneer Peter thuis komt en hij June niet vindt, roept hij iedereen op om te gaan zoeken. Hij vindt haar in de auto langs de Dijle, waar ze aan het nadenken was. June vertelt Peter wat er echt gebeurd was met haar ex-man. Seizoen 22HEADER


ExtraHEADER


AfbeeldingenHEADER

JuneVanDamme