FANDOM


De Vtm Familie Wiki Crew is momenteel druk in de weer met het schrijven van het levensverhaal van Maarten Van den Bossche en het volledige verhaal van de KomEet.
Zomer 2013: Maarten Van den Bossche: Zijn Levensverhaal
Zomer 2013: VDB Horeca: Het verhaal van de KomEet
MaartenVandenBossche
Maarten Van den Bossche is de middelste zoon van Jan Van den Bossche en zijn tweede vrouw Nele Van Winckel. Hij is verloofd met Roos Sterckx.

Stamboom:

Stamboom binnenkort

Algemeen

Maarten Van den Bossche wordt vertolkt door Michael Vroemans sinds 4 september 2006, begin seizoen 16. Het personage speelde al mee sinds 6 januari 1997, maar dan onder de gedaante van Gianni Verschueren. Maarten Van den Bossche is de zoon van Jan Van den Bossche en zijn tweede vrouw Nele Van Winckel. In zijn tienerjaren vloog Maarten van het ene vriendinnetje op het andere. Toen hij ongeveer 20 jaar was, kreeg hij een relatie met Evy, daarna met zijn stagementor Caro, dan nog enkele vriendinnetjes en momenteel heeft hij een relatie met Roos Sterckx. Van Jans vijf kinderen lijkt hij het meest op zijn vader. Hij durft ook wel eens hoogmoedig en betweterig uit de hoek komen. Tegelijk ergert hij zich het meest van al de kinderen aan zijn vader. Hier geldt het gezegde: de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Maarten is sinds hij de plak zwaait in de Komeet sterk geëvolueerd. Vroeger primeerde plezier op verantwoordelijkheid. Carpe Diem en God doet de rest. Nu beseft hij dat er hard moet gewerkt worden om iets te bereiken. Hij neemt zichzelf ongelofelijk serieus. Dat heeft ook zijn goede kanten, want in zijn relatie met Roos is hij veel ernstiger geworden. Er is geen sprake meer van bindingsangst. Hij is trouwer en betrouwbaarder geworden. Hij is gelukkig in zijn relatie met Roos en uit dit door haar ten huwelijk te vragen. Samen zijn ze klaar voor een nieuw leven in hun boerderijtje. Hij is uiterst gelukkig met zijn verloofde Roos, hun boerderijtje en hun restaurant de KomEet. Maar dat geluk zou wel eens verstoord kunnen worden door Véronique. De KomEet zal namelijk worden omgevormd tot een bio-sandwichbar. In het concept van de foodketen, waaronder de bio-sandwichbar, had Véronique een plaatsje in gedachten voor Maarten. Het is alleen afwachten of Maarten ook blij is met dat plaatsje...

Familiaal

Maarten is de middenste zoon van Jan Van den Bossche en zijn tweede vrouw Nele Van Winckel. Hij heeft een zus Leen, een stiefzus Mieke, en twee stiefbroers Bart en Guido. Hij komt goed overeen met zijn broer Bart. Maarten is net zoals zijn vader, even koppig, waardoor ze soms niet zo goed overeenkomen.

Carrière

In zijn tienerjaren wist Maarten niet goed welke studies hij moest volgen en volgde de ene studie na de andere. Plotseling wist hij wat hij wilde worden, nl. kok. Jan geloofde eerst niet in Maarten, maar deze laaste bleef volhouden en volgde enkele jaren kookschool. Hij kocht uiteindelijk samen met zijn vader het café van Dimi met de bedoeling er een levende brasserie van te maken. Hij ging daarna volledig voor Roos en wilde zelfstandig worden. Uiteindelijk krijg hij het aanbod om chef-kok van de KomEet te worden. Die positie zal gaan veranderen nu de KomEet zal worden omgevormd tot bio-sandwichbar.

Verhaallijn

Seizoen 22

Vanaf 27 augustus 2012

Vanaf 1 januari 2013

Vanaf 1 februari 2013

Maarten krijgt te horen dat Véronique een foodketen wil oprichten, wat ook wil zeggen de KomEet zal worden omgevormd tot een bio-sandwichbar. Véronique had wel een plaatsje voor Maarten in gedachten in dit concept van de foodketen, maar het is slechts de vraag of Maarten deze positie wel ziet zitten.

Extra

  • Maarten Van de Bossche speelde mee in 1800 afleveringen.

Afbeeldingen