FANDOM


Tijdlijn
1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013
Hoofdpersonage: Jacky Lafon


Volledige naam Rita Van den Bossche
Bijnaam
Geboren op
Leeftijd
Gestorven op
Beroep Werkloos
Relatie
Relatievorm


RitaVandenBossche
Rita Van den Bossche is de dochter van Anna Dierckx & Pierre Van den Bossche. Samen met Dirk Cockelaere heeft ze drie zonen - Paul Cockelaere, Pierrot Cockelaere & Pierrot Van den Bossche - waarvan twee al reeds op vroege leeftijd gestorven zijn. Rita raakte in het verleden vaak verslaafd aan de drank en daardoor is haar personage, dat vaak ook 'Zatte Rita' genoemd word, heel populair.


StamboomHEADER

StamboomLegenda
StamboomLijn
StamboomRitaVandenBossche


AlgemeenHEADER JackyLafonTijd Rita is een beetje de pechvogel van de familie. Niet alleen heeft ze al heel wat dierbaren verloren, maar ze levert ook dagelijks een gevecht tegen de drank. Daarnaast draaide ook haar huwelijk met Rob uit in een scheiding. De laatste jaren lijkt alles gelukkig steeds meer in de plooi te vallen. Samen met haar broer Jan houdt ze een café open. Rita mag terecht de pechvogel worden genoemd. Veel van wat haar overkomt, heeft ze niet in de hand. Om al die tegenslagen het hoofd te bieden, vlucht ze in drank. Ze is niet sterk genoeg om tegen die drang te vechten. Verder heeft Rita een hart van goud. Ze zou iedereen helpen als ze kon. Ze is ook goedgelovig en doorziet het niet als mensen het verkeerd met haar voorhebben.


FamiliaalHEADER Rita is de oudste dochter van Anna Dierckx & Pierre Van den Bossche. Ze heeft drie kinderen met haar ex-man Dirk Cockelaere, waarvan er reeds twee gestorven zijn: Paul Cockelaere stierf aan wiegendood, Pierrot Cockelaere stierf aan leukemie en Pierrot Van den Bossche.


CarrièreHEADER Rita is een zangeres in hart en nieren. Dat is ze altijd geweest en dat zal ze altijd zijn. Vroeger zong ze ook veel meer en was ze zelfs bekend in de streek. Nadat ze trouwde met Rob opende ze met hem een mosselbedrijf dat later failliet gaat. Daarna opent ze de 'Sax Retro', een platenzaak. Maar ook die handel duurt niet lang. Nadat ze door haar familie verstoten was, heeft ze enkele jaren in het café van Micheline Hoefkens gewerkt tot ze terug ging naar haar familie. Bij haar terugkomst ging ze in het café van Dimitri Roels werken en later neemt ze dat café over, samen met haar broer. Als er weer wat alcoholproblemen zijn, mag ze niet meer in het café werken. Nadat ze een weekje weg is geweest, heeft Rita een deel van haar leven terug opgebouwd: ze heeft een baan als cafébediende bij een ander café. Maar daar wordt ze ontslagen nadat ze niet van de drank kon afblijven. Momenteel is Rita werkloos.


VerhaallijnHEADER Seizoen 22HEADER


ExtraHEADER

  • Vanaf Seizoen 22 zal de rol van Rita een beetje verminderen omdat actrice Jacky Lafon zich momenteel op haar zangcarrière zal focussen.
  • Rita Van den Bossche is samen met Anna Dierckx en Jan Van den Bossche één van de drie pioniers.


AfbeeldingenHEADER

RitaVandenBossche