FANDOM


Tijdlijn
1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013
Afwezig Nevenpersonage: Robert de la Haye Afwezig


Volledige naam Victor Praet
Bijnaam
Geboren op
Leeftijd
Gestorven op
Beroep Werkloos (Invalide)
Relatie
Relatievorm Weduwnaar


VictorPraet
Victor Praet was medisch directeur van het Algemeen Ziekenhuis te Mechelen en had een relatie met Véronique Van den Bossche. Wanneer hij plots verlamd werd, besloot hij te breken met Véronique en naar een instelling voor invaliden te verhuizen.


StamboomHEADER

StamboomLegenda
StamboomLijn


AlgemeenHEADER Tot voor kort was Victor Praet medisch directeur van het Algemeen Ziekenhuis te Mechelen. Hij was een uitmuntend chirurg en internist. In september 2009 werd hij tot hoofd van de urgentiedienst benoemd in het ziekenhuis. Daar werd al meteen voor conflict gezorgd, want dokter Paul Jacobs, die al geruime tijd de spoed 'ad interim' leidde, zag een promotie aan zijn neus ziet voorbij gaan. Ook de hele medische staf jaagde hij tegen zich in het harnas, want Victor profileerde zich vanaf dag één als een keiharde kerel, die vastbesloten was om de spoedafdeling helemaal naar zijn hand te zetten en daarbij niets of niemand te sparen. Na enige tijd werd ook duidelijk dat Victor een drama uit zijn verleden mee sleepte. Hij was namelijk weduwnaar en worstelde met een enorm schuldgevoel, omdat zijn echtgenote overleden was op de operatietafel. Hij wou haar opereren, maar daar het zijn echtgenote betrof en dat volgens de medische code niet echt kan, heeft een andere arts overgenomen, met jammerlijk resultaat... Het feit dat hij toen zijn wil niet heeft doorgedrukt, speelde hem nog altijd parten. Het zou hem geen twee keer overkomen. Even leek Victor te ontdooien tijden een kortstondige relatie met Leen Van den Bossche, maar als Victor ontdekte dat Lee contact heeft met zijn en op sterven liggende moeder en deze uiteindelijk sterft, werd hij opnieuw het strenge diensthoofd. Het zag er dan naar uit dat Victor voor eeuwig en altijd alleen zou blijven, maar dat was buiten de waard gerekend. Of liever gezegd, buiten Véronique Van den Bossche. De twee konden het wonderwel heel goed met elkaar vinden, werden verliefd op mekaar en begonnen een relatie, die al gauw uitlekte en op verbazing werd onthaald. Maar voor Victor slaat het noodlot toe als hij voor de tweede maal last krijgt van hernia, die uiteindelijk voor zijn verlamming onder zijn middel zorgt. Victor krijgt een harde klap te verduren en reageert zijn frustratie en angst af op de mensen uit zijn omgeving, zo ook op Véronique. In een woedeaanval beëindigt hij zelfs hun relatie. Marie-Rose, Véroniques moeder weigert zich daar bij neer te leggen en neemt Victor in huis. Victors standpunt blijft weliswaar hetzelfde: Véronique is beter af zonder hem. Als Véronique weigert toe te geven, begint hij enorm hatelijk te doen tegen Véronique & Marie-Rose. En hij gaat ver, heel ver. Maar Véronique zou Véronique niet zijn als ze hem niet door zou hebben. Véronique & Victor praten alles uit, Victor biedt zijn excuses aan aan Véronique & Marie-Rose en hij besluit op een waardige manier hun relatie te beëindigen en uit het leven van Véronique en zo ook 'Familie' te stappen. Hij verhuist naar een centrum voor invaliden.


FamiliaalHEADER Victors moeder overleed enkele jaren geleden nadat ze ziek was.


CarrièreHEADER Tot voor kort was Victor Praet medisch directeur van het Algemeen Ziekenhuis te Mechelen. Hij was ook hartchirurg. Wanneer Victor plots onder zijn middel volledig verlamd wordt, besluit hij zijn ontslag te geven. De Raad van Bestuur wil die eerst niet aanvaarden, maar moet uiteindelijk toch toegeven als Victor naar een centrum voor invaliden verhuist.


VerhaallijnHEADER Seizoen 22HEADER

VictorPraetEinde1
Véronique heeft Victor door
VictorPraetEinde2
Victor biedt Marie-Rose zijn excuses aan
Voor Victor slaat het noodlot toe als hij voor de tweede maal last krijgt van hernia, die uiteindelijk voor zijn verlamming onder zijn middel zorgt. Victor krijgt een harde klap te verduren en reageert zijn frustratie en angst af op de mensen uit zijn omgeving, zo ook op Véronique. In een woedeaanval beëindigt hij zelfs hun relatie. Marie-Rose, Véroniques moeder weigert zich daar bij neer te leggen en neemt Victor in huis. Victors standpunt blijft weliswaar hetzelfde: Véronique is beter af zonder hem. Als Véronique weigert toe te geven, begint hij enorm hatelijk te doen tegen Véronique & Marie-Rose. En hij gaat ver, heel ver. Maar Véronique zou Véronique niet zijn als ze hem niet door zou hebben. Véronique & Victor praten alles uit, Victor biedt zijn excuses aan aan Véronique & Marie-Rose en hij besluit op een waardige manier hun relatie te beëindigen en uit het leven van Véronique en zo ook 'Familie' te stappen. Hij verhuist naar een centrum voor invaliden.


ExtraHEADER


AfbeeldingenHEADER

VictorPraet